Mishandeling advocaat direct geregeld

Meervoudige straf kamer mishandeling

Dagvaarding meervoudige strafkamer; Zware Mishandeling en openlijke geweldpleging

Als u een dagvaarding krijgt voor de Meervoudige Strafkamer, dan moet u voor de rechter verschijnen. De Meervoudige Kamer in de rechtbank bestaat uit drie rechters en behandelt de zware en ingewikkelde stafzaken, waaronder zware mishandeling en poging tot doodslag.

De meervoudige strafkamer kan de maximumstraf opleggen die op op mishandeling en zware mishandeling is gesteld. Bij zware mishandeling of zwaar lichamelijk letsel, is de kans op gevangenisstraf groter.

De veroordeling wordt  op uw Strafblad (documentatie) vermeld. U kunt hier later problemen mee krijgen als u een Verklaring over het Gedrag (VOG) nodig heeft, voor een dienstbetrekking. Ook kan het accepteren gevolgen hebben voor de (civiele) aansprakelijkheid. De schuld staat dan mogelijk in beginsel vast, wat later tot een vervelende schadeclaim kan leiden.

Mogelijk kunt u een beroep doen op noodweer (zelfverdediging) bij mishandeling? Wij weten wat we moeten doen doen om straf te voorkomen of de straf voor mishandeling bij de meervoudige kamer zo laag mogelijk te houden

Het is dan ook belangrijk uw zaak direct te laten beoordelen door een deskundig advocaat

Neem direct gratis en vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Wij bellen u dan snel terug.

Wij hebben enkele gegevens nodig om contact met u op te nemen

(Dit kost een paar minuten. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en alleen aan een advocaat verstrekt)

U accepteert met het invullen onze beperking van aansprakelijkheid en privacyreglement

Meervoudige Strafkamer

Hoe verloopt de zitting

Bij de meervoudige kamer (voor ernstiger misdrijven, zoals zware mishandeling) zijn er drie rechters. De rechter in het midden is de voorzitter. Links staat de officier van justitie aan een aparte tafel en rechts zit de griffier. Tegenover de rechters zitten de verdachte en de advocaat.

Bij binnenkomst van de rechter(s) gaat iedereen even staan. De rechter, of bij meer rechters de president, voert het woord. De griffier schrijft op wat er wordt gezegd. De procedure is in de wet vastgelegd. De rechter vraagt naar de naam en het adres van de verdachte en wijst hem op het recht vragen niet te beantwoorden. Daarna leest de officier van justitie de aanklacht voor. Daarin staat waarvan de verdachte wordt beschuldigd. Vervolgens stelt de rechter vragen aan de verdachte om er achter te komen of hij vasthoudt aan de verklaringen die hij bij de politie heeft afgelegd.

Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten beschikbaar.