Mishandeling advocaat direct geregeld

eenvoudige mishandeling

Eenvoudige mishandeling betekent niet dat een rechter hier licht (eenvoudig) over denkt.

Eenvoudige mishandeling is een vorm van mishandeling waarbij (doorgaans) het letsel beperkt is gebleven tot bijvoorbeeld blauwe plekken, een (eenvoudige) breuk of een scheefstaande tand. Als het letsel zwaarder is (zoals een complexe botbreuk of inwendig letsel) dan kan er sprake zijn van zwaar lichamelijk letsel. Het is de Officier van Justitie die bepaalt waar u voor wordt vervolgd.

Op eenvoudige mishandeling staat een maximumstraf van drie jaren gevangenisstraf of een (maximale) werkstraf. Vaak wordt een werkstraf opgelegd, afhankelijk van de ernst van het feit en eventuele herhaling (recidive). Ook als sprake is van huiselijk geweld of geweld tegen dienstverleners (politie, brandweer, ambulancepersoneel) worden zwaardere straffen opgelegd. 

Voor eenvoudige mishandeling bestaan er richtlijnen (uitgangspunten) voor de straf. Dit zijn algemene uitgangspunten waar regelmatig van wordt afgeweken. Het is belangrijk om een deskundig advocaat met kennis van mishandeling in te schakelen voor hulp. Uw advocaat kan een inschatting voor u maken wat u kunt verwachten (vrijspraak? Welke straf? Mogelijk kunt u een beroep doen op noodweer/zelfverdediging?) en ervoor zorgen dat straf uitblijft of beperkt blijft, evenals een eventuele eis tot schadevergoeding van de benadeelde partij (het slachtoffer). 

Vul het formulier in en een advocaat ervaren met straf voor mishandeling neemt gratis contact met u op (ook pro deo)

Wij hebben enkele gegevens nodig om contact met u op te nemen

(Dit kost een paar minuten. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en alleen aan een advocaat verstrekt)

U accepteert met het invullen onze beperking van aansprakelijkheid en privacyreglement

Wat wij u bieden

  1. Contact met deskundig advocaat voor mishandeling 
  2. Binnen 24 uur contact met een advocaat
  3. Vertrouwelijk en gratis eerste gesprek
  4. Duidelijke redelijke kosten (ook pro-deo!)
  5. Direct E-mail adres en 06-nummer advocaat

Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten beschikbaar.